Home Cursussen Contact Kalender Voorbeelden

In het atelier "KALLIGRAFIE" van Kunstkring Lazernij vzw wordt kalligrafie stelselmatig aangeleerd onder het motto: "schrijven is een kunst".

Er wordt gestart met het aanleren en oefenen van de basis van zes schriften: Basisschrift, Gotisch Textura, Humanistisch cursief, Unciaal, Fractuur of Engels gotisch, Copperplate , in de eerste twee jaren. Daarna volgt het aanleren en oefenen van illumineren van letters en randen zowel Gotisch, Romaans als Keltisch: dit is het derde jaar. Na de kennis van deze basis kan men verder gaan met het herhalen van deze schriften maar dan met een intensiever en creatiever aanpak en gebruik van verschillende materialen zoals bijzondere pennen, spitse pen, bamboopen, automatic pen, cot pen, penseel, kartonnentje, blikje, balsa hout, vodje en verder zelfgemaakte pennen. Daarbij komt ook nog het gebruik van verschillende dragers (hout, doek enz.)en aanmaken van achtergronden zowel met aquarel als met acryl.

De cursussen volgen zowat de kalender van een schooljaar: er wordt gestart midden September en onderbroken door de verschillende vakanties zoals in het onderwijs. Er kan echter ieder trimester worden ingeschreven.

Deze ateliers worden gegeven wekelijks op woensdagavond (19 tot 22u) in de sfeervolle GALERIE  LAZARUS , Lazarusstraat 8 te Rumst (dit is een evenwijdige straat met de Mechelsesteenweg, de galerie is gelegen rechtover de Lazaruskapel). Ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer van De Lijn, autobus lijn nr 500. van Mechelen naar Antwerpen en op maandagnamiddag (13.30 tot 16.00u) in de zaal Oud Gemeentehuis Laarstraat, 21 te Reet.